Nieuw: Visolie

Vanaf nu zijn alle maten weer volop op voorraad van de Puro visolie! De vernieuwde softgels hebben een speciale (enteric) coating, waardoor men geen vissmaak proeft of oprispingen krijgt. En het mooiste is: De prijs blijft hetzelfde!

Omega-3 vetzuren, ook vitamine F genoemd, zijn essentiële vetzuren die wij uit de voeding moeten halen, aangezien het lichaam ze niet zelf aanmaakt. De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosohexaeenzuur (DHA). Vooral vette vis en schaal- en schelpdieren zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Hoewel voedingsdeskundigen van mening zijn dat de hoeveelheid vis in ons eetpatroon zou moeten toenemen, lijkt dat nog steeds niet voldoende te gebeuren in Noord-Europa. Er bestaat weinig draagvlak om meer vis te eten en velen staan dan ook niet open voor deze adviezen.

De gezondheidsbevorderende effecten van omega-3 vetzuren worden al een tijdje erkend en de meeste gezondheidsclaims worden ondersteund door goed gedocumenteerd wetenschappelijk onderzoek. Hieruit blijkt o.a. dat EPA en DHA belangrijk zijn voor een normale groei- en ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Bovendien ondersteunen EPA en DHA ook het immuunsysteem en spelen  een relevante rol bij het schoonhouden van de bloedvaten. Doordat deze vetzuren de cholesterolspiegel en het vetgehalte in het bloed ook helpen te verlagen, dragen ze bij aan de algemene gezondheid van het hart.

Categories:

padmin